Google Ad Grants is een programma vanuit Google dat non-profit organisaties de mogelijkheid biedt om hun missie en initiatieven te promoten op pagina’s met zoekresultaten van Google. Google stelt hiervoor maandelijks $ 10.000 tot maximaal $ 40.000 advertentiebudget beschikbaar aan charitatieve instellingen, stichtingen en culturele instellingen.

Een gemiste kans voor elke stichting of charitatieve instelling die hier (nog) geen gebruik van maakt.

Google Ad Grants deelnamecriteria

Er zijn een aantal criteria waaraan de non-profit organisatie dient te voldoen om te kunnen deelnemen aan het Ad Grants programma.

De belangrijkste is de beschikking over een ANBI-nummer en een maatschappelijk doel dat in lijn ligt met de deelnamecriteria van Google.

Daarnaast dient het AdWords-account maandelijks actief beheerd te worden door regelmatig in te loggen en elke 90 dagen minimaal één wijziging aan te brengen in het account (op basis van analyse van uw accountprestaties). Het Ad Grants account kan zonder kennisgeving vooraf automatisch worden onderbroken of geannuleerd als er meer dan 90 dagen lang geen wijzigingen worden aangebracht in het account.

Volledige deelnamecriteria Google Ad Grants.

Google Ad Grants voorwaarden

Een Google Ad Grants campagne is niet geheel hetzelfde als een reguliere Google AdWords campagne, er zijn een aantal voorwaarden waar niet vanaf kan worden geweken.

Een Google Ad Grants account heeft de volgende beperkingen:

  • Een dagbudget van $ 329, wat gelijk is aan ongeveer $ 10.000 per maand.
  • Een maximum CPC-limiet (kosten per klik) van $ 2.
  • Bevatten alleen campagnes met zoekwoordtargeting.
  • Advertenties worden uitsluitend weergegeven op zoekresultatenpagina’s van Google.
  • Bevatten alleen tekstadvertenties.
  • Advertenties dienen geschreven te zijn in lijn van de missie van de non-profit organisatie, een commerciële boodschap is niet toegestaan.

Google Grantspro

Wanneer het Ad Grants account het plafond bereikt van $ 10.000 per maand, is er de mogelijkheid om up te graden naar het Grantspro-programma.

Het Grantspro-programma biedt een hogere bestedingslimiet van $ 40.000 per maand, in plaats van de standaardlimiet van $ 10.000 per maand, voor geschikte Google Ad Grantees. Dit is een extra $ 30.000 per maand die wordt toegevoegd aan de standaardlimiet van $ 10.000 per maand voor het bestaande Google Ad Grants-account, wat gelijk is aan een totaal van $ 40.000 per maand aan gratis advertenties.

Grantspro: overzicht en criteria.

Aanvraag Grantspro.

Aanmelden voor het Google Ad Grants programma?

Frank a Do kan ondersteuning bieden bij het indienen van het verzoek voor het Google Ad Grants programma.

Voor een aantal stichtingen beheert en optimaliseert Frank a Do het AdWords-account actief en wordt er getracht meer relevante bezoekers naar de website te trekken waar vervolgens conversie doelstellingen aangehangen worden zoals:

  • Nieuwsbrief inschrijvingen
  • Download whitepaper
  • Aanmeldingen voor event
  • Donaties

Deze conversies worden gemeten middels het Google AdWords conversiescript waardoor inzichtelijk gemaakt wordt wat de campagne concreet betekent voor de organisatie. Daarnaast kan er op basis van deze metingen maandelijks geoptimaliseerd worden.

Advies gewenst of vragen over dit onderwerp?

Neem contact op Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op met Frank a Do